Bloggnorge.com // DR. SALMAN OFFICIAL
Start blogg

DR. SALMAN OFFICIAL

TANNLEGE BLOGG

HVORFOR VIL JEG VITE «ALT» OM DEG?

Kategori: Dr Salman, Tannlege blogg | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 2. februar , 2017 kl. 15:42

Mange som har vært på et tannlegesenter eller en klinikk vet at de må fylle ut et spesielt helseskjema som inneholder vanlige opplysninger om deg; navn- og kontaktinformasjon, fødselsnummer, i tillegg til generell informasjon om din helse og om du bruker noen medisiner.

Pasienter blir noen ganger overrasket eller synes at det er rart at jeg spør enkelte spørsmål om helsen. I dette innlegget skal jeg forklare i detaljer hvorfor vil jeg vite alt om mine pasienter.

Det første og mest viktige spørsmålet er i forhold til helse og medisinbruk. ( I et kommende innlegg vil jeg forklare i detaljer om medisinbruk i forhold til tannhelse). Jeg som tannlege må vite om du har noen kroniske sykdommer, om du har allergier og hva slags medisiner du bruker. Det gjelder både faste medisiner og midlertidige medisiner. F.eks. er det viktig å si ifra til tannlegen om du allerede har fått antibiotika fra din fastlege.

Det er også viktig å informere tannlegen om din familiehistorie i forhold til tannhelse, f.eks. periodontitt eller tannkjøttsykdommer som er arvet fra familien i nesten alle tilfellene.

Husk å informere tannlegen også om du har allergi til noen medisiner eller materialer. Noen allergier kan være livsfarlige!

Om du er gravid er har du pliktig til å informere tannlegen for å utføre din behandling med nødvendige forholdsregler.

Flere spørsmål som jeg stiller til mine pasienter er om kostholdet. Dette kan innebære hvor mange måltider du har i løpet av en dag, hva slags mat du spiser, hva du drikker og hvor mye vann du drikker per dag. Dette gir meg en generell idé om din tannhelse og hva slags risiko som står for dine tenner.

Mange pasienter blir overrasket da jeg spør om hva de jobber med eller studerer. Dette spør jeg om fordi jeg lurer på hvordan din hverdag er i forhold til kostholdet og om du har tid til å velge sunne alternativer i måltidene. Dette er ikke ment som et privat spørsmål, men bare som en oversikt over din helse. Stedet du jobber, studerer eller der du tilbringer mye tid er det også smart å tenke på hva inntaket er. F.eks. hvis du jobber nattevakt går kanskje kostholdet ditt i en annen rytme enn vanlig. Mat eller drikke som holder energien oppe, er ofte usunne alternativer.

Informasjon om røyk, snus og alkohol kan også være nødvendig informasjon til tannlegen.

Alder. Noen problemer med tenner kan være mer relevant i en bestemt aldergruppe f.eks. visdomstenner i alder 18-35 år. Tannkjøttproblemer er vanligere etter 40-årsalderen.

Tannlegen har alltid taushetsplikt og har ikke lov til å gi ut informasjon om deg til andre, verken muntlig eller skriftlig uten din tillatelse

Les mer:http://drsalmanofficial.no/

Følg meg på sosiale medier:
https://twitter.com/drsalmanofficia
https://www.instagram.com/dr.salmanofficial/
https://plus.google.com/106269198146897828623
https://www.facebook.com/Drsalmanofficial7/

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.