Bloggnorge.com // DR. SALMAN OFFICIAL
Start blogg

DR. SALMAN OFFICIAL

TANNLEGE BLOGG

BRUK AV LEGEMIDLER I FORHOLD TIL TANNHELSE OG TANNBEHANDLING

Kategori: Dr Salman, Tannlege blogg | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 3. februar , 2017 kl. 13:02

Det er viktig å informere din tannlege om hva slags legemidler du bruker før behandling settes i gang. Det er en grunn til at jeg skriver et innlegg om legemidler fordi det er noen ting som må tas hensyn til:

  1. Hvis du bruker medisin eller du har en sykdom som har påvirkning på tennene dine og tannkjøttet, kan du få noe av behandlingskostnadene dekket av HELFO (Helseøkonomiforvaltningen). I dette tilfellet må du bekrefte din medisinbruk til din fastlege. Eksempel på det er medisiner som gir munntørrhet. Munntørrhet kan være svært skadelig for tenner. Det kan redusere saliva i munnen som gjør at bakterier fester seg på tannflater og kan øke risiko for hull eller karies i tennene. Dette kan være antidepressiva medisiner som sarotex Sterke smertestillende som Tramadol, hvis de brukes som hverdagsmedisin.
  2. Noen medisiner kan føre til allergier og dette kan være livsfarlig. Et eksempel er Antibiotika som Pencillin
  3. Noen medisiner kan påvirker spesielle behandlinger og må stoppes før behandlingen settes i gang. Eksempel er blodfortynnende medisiner. De må stoppes ca. 2 dager før trekking eller avansert tannkjøttbehandling. Tannlegen må få en skriftlig bekreftelse fra legen i slike situasjoner.
  4. Medisiner som har direkte påvirkning på tennene eller tannkjøttet. Eksempel er epilepsimedisiner. De fører til unormal blødning og hevelse i tannkjøttet. I denne situasjonen må pasienten følges opp av sin tannlege for å kontrollere situasjonen. Det er anbefalt å rense hver 4. måned for å unngå at bakteriene samler seg og blir til infeksjoner.
  5. Andre typer midlertidige medisiner har ikke direkte påvirkning på tenner, men likevel må du informere din tannlege om medisinene du bruker.

Jeg håper at dette innlegget var klart og nyttig for deg! Bare still spørsmål hvis det er noe du lurer på.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.