Bloggnorge.com // DR. SALMAN OFFICIAL
Start blogg

DR. SALMAN OFFICIAL

TANNLEGE BLOGG

Tanntråd

Kategori: Dr Salman | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 17. februar , 2017 kl. 08:24

Bruker du tanntråd?

Det er det første spørsmålet jeg stiller til mine pasienter som kommer for første gang. Om du gjør det eller ikke gi meg en generell ide om dine tenner og tannkjøttets tilstand. Og hvis svaret er at du bruker det en sjelden gang, kanskje et par ganger i måneden, så er ikke det nok til at man kan svare ja på spørsmålet. Det må nemlig mer til enn det.

Men hvor viktig er egentlig tanntråd og hvor viktig er det å fjerne plakk fra mellomrommene?

Plakk er bakterier som legger seg over tannoverflaten, og dette hver 8-10 time. Bakteriene dannes naturlig av spytt og av mat vi spiser.

Tannbørste og vanlig tannpleie fjerner plakk fra 3 flater (tennene har 5 flater). Dersom du ikke bruker tanntråd på de 2 siste flatene er tennene dine i høyere grad utsatt for skader på tennene. De to flatene vi bare når med tanntråd er ca. 35% av en tann, så man må passe på å pleie alle flatene.

Fordeler med tanntråd:

  1. Ved bruk av tanntråd fjerner du plakk og bakterier mellom tenner og redusere muligheten for å få hull mellom tennene. NB! Hull mellom tenner er vanskelig å oppdage, og kan ikke ses uten å ta røntgenbilder. Man får heller ingen symptomer før det er altfor sent. Det er derfor det er så viktig med årlig sjekk hos tannlegen.
  2. Bruk av tanntråd beskytter mot tannkjøttproblemer og tannkjøttblødning.
  3. Fjerner du plakk fra alle flater på tennene, fjerner du også en veldig stor grunn til dårlig ånde.
  4. Bruk av tanntråd beskytter din generelle helse siden det er mange sykdommer i kroppen som er tilkoblet med tannkjøttproblemer.

Mitt tips til deg er at du alltid har din tanntråd tilgjengelig. Ta den med hvis du tilbringer mye tid på jobb, skolen, eller der du tilbringer mye av din tid. Det finnes mange forskjellige alternativer for tanntråd, som er enkel og behagelig å bruke. Husk å være forsiktig når du bruker tanntråd, så du ikke skader tannkjøttet ditt.

Flossing once a day keeps the drill away!

Ha en fin dag.

Les mer:http://drsalmanofficial.no/

Følg meg på sosiale medier:
https://twitter.com/drsalmanofficia
https://www.instagram.com/dr.salmanofficial/
https://plus.google.com/106269198146897828623
https://www.facebook.com/Drsalmanofficial7/

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.