Bloggnorge.com // DR. SALMAN OFFICIAL
Start blogg

DR. SALMAN OFFICIAL

TANNLEGE BLOGG

TANNPUSSING

Kategori: Dr Salman, Tannlege blogg | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 18. februar , 2017 kl. 08:01

Mange tenker at det er enkelt å pusse tenner, men det finnes riktig og feil måte å pusse tenner på og det finnes noen tannbørster som er bedre enn andre.Tannpussing regelmessig er nøkkelen til god munnhelse både for tenner og tannkjøttet, men du må også sikre riktig valg av tannbørste og måten du bruker den på.

Hvordan velger du riktig tannbørste?

1. En dyr tannbørste er ikke nødvendigvis den beste. Det gjelder ikke bare tannbørster, men alle hygieniske produkter til tenner.2.Velg en tannbørste som passer godt i munnen din og at den passer godt i hånden. Hvis tannbørsten er behagelig til å bruke, blir tannpussingen mer effektive og perfekt.

3. Størrelse av selve børsten må passe størrelsen av munnen din. Har du en liten munn, velg en liten tannbørste, har du en stor munn, velg en stor tannbørste.

4.Tannbørstehodet må være myk. Hard tannbørste pusser ikke tenner bedre en myk. Det er måten du pusser på som er viktig.

5.Hvorfor du skal ha en myk tannbørste er for å ikke skader tannemaljen og tannkjøttet rundt tennene.6. Velg en tannbørste som er lett til å bruke.

7. Jeg anbefaler en elektrisk tannbørste, så hvis du har mulighet til det så er det en god investering. Men husk valg av riktig tannbørstehode.

8. Husk å bytte tannbørsten din hver 3. måned og bytt den også etter du har vært syk for å unngå at bakteriene utvikler seg i tannbørsten.

Hvordan kan man pusser tenner på en riktig og effektive måte?

Det viktigste med tannpussing er at man fjerner plakk, tannstein og matrester fra tenner. Samtidig som det ikke blir skadelig for tennene og tannkjøttet.

  • Hold tannbørsten avslappet i hånden. Ikke hold den for hardt.
  • Konsentrer deg når du pusser tennene. Tenker du på noe annet mister du kontroll over hvor du har pusset og kanskje du presser for hardt.
  • Puss hver side du kommer til på tennene.
  • Jeg anbefaler at du pusser tre tenner sammen, og forsetter til du har tatt alle på alle sider. Et annet tips som kanskje er enklere er å dele munnen din i fire. To i overkjeven og to i underkjeven. Bruk 1 minutt på hver del.
  • Bruk små vibrerende og roterende bevegelser når du pusser. Ikke press for hardt på tennene.
  • Hvis du har en elektrisk tannbørste trenger du ikke å presse. Bare før den over tannoverflatene i munnen din .
  • Pusser du alt for hardt, skader du tannemalje og tannkjøttet.
  • Puss til siste tann! Hvis du fort blir kvalm kan du bøye hodet litt ned.
  • Husk at tannbørste rengjører bare tre flater av tanna, så ved bruk av tanntråd rengjør du de to siste.

Ha en fin dag!

Les mer:http://drsalmanofficial.no/

Følg meg på sosiale medier:
https://twitter.com/drsalmanofficia
https://www.instagram.com/dr.salmanofficial/
https://plus.google.com/106269198146897828623
https://www.facebook.com/Drsalmanofficial7/

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.