Bloggnorge.com // DR. SALMAN OFFICIAL
Start blogg

DR. SALMAN OFFICIAL

TANNLEGE BLOGG

DÅRLIG ÅNDE

Kategori: Dr Salman, Tannlege blogg | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 27. februar , 2017 kl. 08:52

Dårlig ånde er et veldig viktig tema og et kjent problem, derfor tenkte jeg å komme med et innlegg om nettopp dette temaet, grunner til hvorfor man har dårlig ånde og mulige løsninger til dette problemet.

Dette er veldig vanskelig og sensitivt problem siden det kan påvirke din sosiale kommunikasjon med folk rundt deg. Spesielt de som er i tett kontakt med deg som f.eks. kjæresten, familien, venner og kolleger.

Selvfølgelig er det en løsning på dette problemet. For å bli kvitt dårlig ånde, må man bare finne grunnen.

Grunner til dårlig ånde

  1. Nesten 80% av tilfellene til dårlig ånde kommer fra dårlig munnhygiene, plakk og tannstein som sitter fast i over- og mellomtennene. Plakk er fullt av bakterier som fører til en veldig vond lukt i munnen.
  2. Hva du spiser påvirker ånden din som du puster ut. Hvis du spiser altfor lite eller er sulten i flere timer, kan du merke en merkelig smak i munnen. Vær også oppmerksom på at noen spesielle typer matvarer kan føre til kronisk dårlig ånde som er langvarig. Eksempel kan være altfor mye bruk av løk, hvitløk og krydder i maten. Husk også at altfor mye bruk av kaffe kan føre til dårlig ånde, siden bakteriene fra kaffe setter seg bakerst på tunga og vanskeligere å rense vekk.
  3. Bruk av røyk og tobakk produkter. Også alkohol kan føre til vond lukt pga. munntørrhet.
  4. Noen sykdommer i kroppen har en merkelig påvirkning på lukten i munnen din. F.eks. magesykdommer, diabetes og leverproblemer.
  5. Munntørrhet kan føre til dårlig ånde siden spytt har en sentral rolle for å rense munnen og drepe bakterier.

Løsning og behandling til dårlig ånde:

Perfekt munnhygiene innebærer:

? God tannpussing med en fluor tannkrem. Les mitt innlegg om tannpussing her.

? Tanntråd som fjerner plakk og tannstein mellom tenner og beskytter tannkjøttet mot infeksjoner. Les mitt innlegg om tanntråd her.

? Puss tunga godt med din vanlige tannbørste eller med bakflaten av tannbørsten. Det finnes også spesielt utstyr for rensing av tunga. Det kan være mange bakterier på tunga som gjemmer seg og vanskelig å få vekk.

? Besøk tannlegen regelmessig for å fjerne tannstein og fikse problemer i munnen. F.eks. hvis du har et hull eller en knekt tann som samler matrester og bakterier. Det kan være grunnen til hvor dårlig ånde kommer fra.

? Bruk antibakterielt munnskyll som redusere antall bakterier i munnen i stedet for å bruke kosmetiske midler som gir munnen en god lukt, fordi disse midlene løses ikke selve problemet, men bare stopper den for en liten stund.

? Husk å drikk mye vann. Vann har både lokal påvirkning av rensing i munnen, rundt tenner og samtidig generell påvirkning i kroppen som fører til mer saliva i munnen.

? Kontrollert kosthold. Ha en balansert diet med mye vannrike grønnsaker og frukt som f.eks. epler, selleri og gulrot. Begrens bruk av kaffe. Et godt alternativ er Herbal te. Også redusere bruk av alkohol og tobakk produkter.

? Bruk tyggegummi. Sukkerfri tyggegummi kan hjelpe å øke spytt i munnen og samtidig gir deg en frisk pust.

? Husk at dårlig ånde er veldig normalt når man våkner på morgen. Siden spytt i munnen blir redusert mens vi sover skjer dette. Men hvis du har en god munnhygiene, forsvinner den dårlige ånden med en gang du pusser tennene eller drikker et glass vann.

? Hvis du har veldig godt munnhygiene, besøker tannlege regelmessig, og har et variert og balansert kosthold, men du har fortsatt dårlig ånde bør du besøke din fastlege for å finne ut hvor problemet ligger. Munnen er speilet for vår kropp og det er viktig ta vare på. Den er viktigere enn hva vi tror, så vi må ta godt vare på det så vi har de livet ut.

Smil og ha en fin dag!

Les mer:http://drsalmanofficial.no/

Følg meg på sosiale medier:
https://twitter.com/drsalmanofficia
https://www.instagram.com/dr.salmanofficial/
https://plus.google.com/106269198146897828623

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.